Snabba leveranser
Fri frakt & retur över 499 kr
30 dagars öppet köp
Prisgaranti
  • Fri frakt och retur på order över 499 kr
  • Snabba leveranser
  • Prisgaranti och 30 dagars öppet köp
  • Prova glasögonen/insatsen utan kostnad före köp
  • Konkurrenskraftiga priser och prisgaranti
  • Kunnig och hjälpsam kundservice
  • Fri frakt
Prisjakt

Bra att veta!

Snabba leveranser

Leveranstiden är normalt 1-2 vardagar. Alla inkomna beställningar på lagervaror före kl 15.00 på vardagar skickas samma dag! Det kallar vi snabb leverans!
Läs mer »

Öppet köp 30dgr

Vi har 30 dagars öppet köp, om du av någon anledning inte är nöjd med din produkt.
Läs mer »

Låg fraktkostnad

Enhetsfrakt 39 kr. Fraktfritt & fri retur vid köp över 499 kr.
Läs mer »

Nöjda kunder

Vi arbetar stenhårt för att alltid ge försklassig service och kan stolt konstatera att vi har idel mycket nöjda kunder – bli en du också!
Läs mer »

Grym kundservice

Vi kan sportglasögon – oavsett om det gäller receptslipade eller vanliga sportglasögon och gillar att hjälpa våra kunder.
Läs mer »

Prisgaranti

Vi har konkurrensmässiga priser på allt men skulle du mot förmodan hitta en lägre pris så löser vi detta snabbt och smidigt.
Läs mer »

Direktslipad lins eller slipad insats - vilket lösning passar dig!
Flera lösningar med bra resultat!

Att bära sportglasögon som är anpassade efter den idrott eller aktivitet man vill utöva, samtidigt som man behöver ha glasögon för sitt synfel, är inte något problem.

Antingen direktslipar vi sportglasögonens linser enligt användarens synrecept (glasögonrecept) eller så kompletterar man sportglasögonen med en optisk adapter/insats som är slipad enligt användarens synrecept. Har du svårt att bestämma dig för vad som passar dig bäst, så kontakta oss för rådgivning.


Direktslipad lins

En direktslipad lins innebär att sportglasögonens lins blir helt inslipat enligt användarens synrecept. Synfältet blir alltid större eftersom sportglasögonens lins är betydligt större än en optisk adapter. Med slipade linser erhålls också alla de tekniska fördelar som tillverkaren avsett med sportglasögonen. Såsom t.ex. vidvinkelseende (upp till 180 grader), förutsättningar för en immfri lins, enklare hantering och rengöring av linsen o.s.v.

För att få en så flexibel användning som möjligt är fotokromatiska linser, som anpassar sig efter respektive ljusförhållande, att rekommendera. På detta sätt har man en lins som passar för de flesta väder och ljusförhållanden. Vi har även ett brett sortiment av olika linser för att kunna erbjuda precis det som passar bäst för varje enskild kund.

 

 

 

 

 

 

 

 

Slipad adapter/insatsoptik

En insatsbåge i plast eller metall, slipad enligt användarens synrecept, fästs i sportbågen innanför den vanliga linsen. Den optiska adaptern går vanligtvis att köpa i enkel-, progressiv respektive bifokal slipning. Adaptern är väldigt lätt att klicka fast på insidan avsportlinsen.

Fördelen med optisk adapter är att flexibiliteten blir väldigt stor. Dels kan man använda sina sportglasögon med eller utan kontaktlinser genom att helt enkelt välja om man skall använda den optiska adaptern eller inte. Dessutom kan man nyttja alla olika linser med olika linsfärger som man har till sina sportglasögon, anpassade efter olika typer av idrotter och ljusförhållanden, eftersom den optiska adaptern är separat och sitter i de flesta fallen innanför sportlinsen. Med en optisk adapter får man dock ett sämre vidvinkelseende än om man direktslipar sportlinsen, lite krångligare att göra rent (totalt 4st ytor) samt större risk för imbildning, men det är samtidigt en prisvärd lösning med stor flexibilitet och väl fungerande för många olika idrotter/sporter.

 

Se nedan filmklipp för att se hur principen med optisk adapter fungerar;

Visa underkategoritext

Populära produkter
452251_Fullsuit ONE Lady
Fullsuit One Dam
1.693 kr 1.123 kr
452311_TriComp Shell 2015
Tricomp Shell Herr
2.593 kr 1.979 kr
455192_Swimmer Safety Bouy OR
Swimmers Safety Bouy Orange
447 kr 419 kr
451051_Horizon_Mirror_CLYLKSMK
Horizon Mirrored Yellow
497 kr
Colting_paddles76369_800x800
Colting Paddles Pink
174 kr 149 kr
Vattenhäftande läsrutor
Vattenhäftande läsrutor
550 kr 447 kr
Rudy-Project-Rydon-Matte-Black-With-Smoke-Black-glasogon-SN791006
Rydon Matte Black With Smoke Black Lenses
1.193 kr 1.093 kr
main_OO9208-44_radar-ev_polished-black-prizm-golf-path_001_102284_png_hero
Radar EV Path Polished Black with Prizm Golf
1.939 kr 1.593 kr
Jawbreaker Polished White with Prizm Road
Jawbreaker Polished White with Prizm Road
2.293 kr 1.589 kr
A13_01_800x800
Arrow Black Blue Multi
893 kr 625 kr