Snabba leveranser
Fri frakt & retur över 499 kr
30 dagars öppet köp
Prisgaranti
 • Fri frakt och retur på order över 499 kr
 • Snabba leveranser
 • Prisgaranti och 30 dagars öppet köp
 • Prova glasögonen/insatsen utan kostnad före köp
 • Konkurrenskraftiga priser och prisgaranti
 • Kunnig och hjälpsam kundservice
 • Fri frakt
Prisjakt

Bra att veta!

Snabba leveranser

Leveranstiden är normalt 1-2 vardagar. Alla inkomna beställningar på lagervaror före kl 15.00 på vardagar skickas samma dag! Det kallar vi snabb leverans!
Läs mer »

Öppet köp 30dgr

Vi har 30 dagars öppet köp, om du av någon anledning inte är nöjd med din produkt.
Läs mer »

Låg fraktkostnad

Enhetsfrakt 39 kr. Fraktfritt & fri retur vid köp över 499 kr.
Läs mer »

Nöjda kunder

Vi arbetar stenhårt för att alltid ge försklassig service och kan stolt konstatera att vi har idel mycket nöjda kunder – bli en du också!
Läs mer »

Grym kundservice

Vi kan sportglasögon – oavsett om det gäller receptslipade eller vanliga sportglasögon och gillar att hjälpa våra kunder.
Läs mer »

Prisgaranti

Vi har konkurrensmässiga priser på allt men skulle du mot förmodan hitta en lägre pris så löser vi detta snabbt och smidigt.
Läs mer »

Hur går det till att köpa slipade sporglasögon hos oss?


Vi hjälper dig genom hela köpprocessen.

Vi har stor kompetens och erfarenhet av att sälja receptslipade sportglasögon online. Och vi ser till att tillsammans med dig välja den eller de modeller och den lins som du behöver för ditt synrecept och ditt idrottande och aktiviteter. Att du som kund blir 100% nöjd är allt som räknas.

 1. Vi startar gärna kontakten med ett telefonsamtal. Vår kundservice nås vardagar 9-12 på 08-631 00 22. Passar en annan tid bättre, mejla kundservice så ringer vi upp en tid som passar dig bättre. Det går givetvis också bra att sköta den först kontakten via mejl på kundservice@sportbrillor.se. Vår kundservice gör en behovsanalys tillsammans med dig gällande vilken/vilka idrotter/sporter som glasögonen skall användas till, personliga erfarenheter och önskemål samt baserat på ditt synrecept som vi behöver redan i detta skede (synreceptet bör ej vara äldre än ett år).

 2. Vår kundservice rekommenderar, baserat på behovsanalysen, en eller flera modeller som vi bedömer passar för just dina användningsområde, ansikts/huvudform, synfel m.m.

 3. Vi skickar hem provbågar till dig av de rekommenderade modellerna för att du ska kunna prova dessa i lugn och ro hemma för att säkerställa att bågarna sitter bra och kommer att fungera till den/de tänkta aktiviteterna. Testbågarna har transparanta testlinser monterade och en markeringspenna medföljer i leveransen. Pennan använder du för att markera pupillens centrum på testlinsen. Detta för att vi ska få din exakta pupillhöjd på de aktuella linserna (glasögonmodellerna). Ett värde som inte finns med i ditt synrecept.

  En faktura för provbågarna upprättas men Sportbrillor.se aktiverar inte fakturan under provprocessen och makulerar den vid retur av provbågarna. Ingen frakt- eller returfraktavgift debiteras kunden.

 4. Du lägger sedan en skarp beställning av den slutgiltigt beslutade produkten.

 5. Leveranstiden efter beställning är ca 10 arbetsdagar.Varför sportbrillor.se?

 1. Du får alltid prova sportglasögonen eller insatsoptiken före köp helt utan kostnad.

 2. Vi har stor kompetens och hjälper dig hitta rätt glasögon och linsalternativ, oavsett synfel med höga styrkor med eller utan astigmatism, prisma m.m. - vi kan slipade sportglasögon!

 3. Vi använder alltid kvalitetsmaterial oavsett ditt val av glastyp och tillverkningen/slipningen görs i Sverige med högsta kvalitet och precision.
   
 4. Vi som driver Sportbrillor.se lever själva aktivt och har sammantaget en gedigen erfarenhet från flertalet vanliga sporter såsom cykling, simning, skidåkning, löpning, tennis, golf m.m. Vi tror själva att denna insikt om detaljerna som är så viktiga för helheten, hjälper oss att träffa rätt när vi ska hitta sportglasögon som passar just dina behov/önskemål.

 5. Vi har mycket konkurrenskraftiga priser, snabba leveranser och dessutom alltid prisgaranti.

 6. Vi har ett stort sortiment av bågar och linser i olika storlekar för herr, dam och barn.
  Se hela vårt sortiment här »Invänjningsperiod – kupade sportglasögon

Alla nya receptslipade glasögon kräver lite invänjning.
För vissa är den här perioden knappt märkbar, för andra tar det några dagar, medan en del personer behöver flertalet veckor för att vänja sig vid de nya glasögonen. Det är med andra ord helt normalt.

"Boven" i dramat är att hjärnans syncentra behöver anpassa sig till de nya, förändrade, synförhållandena. Invänjningsproblematiken uppstår mest frekvent, och kan ta längst tid, där man som användare exempelvis har ordinerats en ny styrka, gått från enkelslipade till progressivt slipade linser, valt annorlunda bågar eller en annan typ av lins (från raka till sportkupade). Den enkla lösningen är att fortsätta använda glasögonen kontinuerligt till dess att ögonen anpassat sig. Man kan, i början, med fördel använda sina sportglasögon mer än under sitt idrottande för att snabba på invänjningen.  Flera lösningar med bra resultat!

Att bära sportglasögon som är anpassade efter den idrott eller aktivitet man vill utöva, samtidigt som man behöver ha glasögon för sitt synfel, är inte något problem.

Antingen direktslipar vi sportglasögonens linser enligt användarens synrecept (glasögonrecept) eller så kompletterar man sportglasögonen med en optisk adapter/insats som är slipad enligt användarens synrecept. Har du svårt att bestämma dig för vad som passar dig bäst, så kontakta oss för rådgivning.

 

 

Slipad lins

En direktslipad lins innebär att sportglasögonens lins blir helt inslipat enligt användarens synrecept. Synfältet blir alltid större eftersom sportglasögonens lins är betydligt större än en optisk adapter. Med slipade linser erhålls också alla de tekniska fördelar som tillverkaren avsett med sportglasögonen. Såsom t.ex. vidvinkelseende (upp till 180 grader), förutsättningar för en immfri lins, enklare hantering och rengöring av linsen o.s.v.

För att få en så flexibel användning som möjligt är fotokromatiska linser, som anpassar sig efter respektive ljusförhållande, att rekommendera. På detta sätt har man en lins som passar för de flesta väder och ljusförhållanden. Vi har även ett brett sortiment av olika linser för att kunna erbjuda precis det som passar bäst för varje enskild kund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Slipad adapter/insatsoptik

En insatsbåge i plast eller metall, slipad enligt användarens synrecept, fästs i sportbågen innanför den vanliga linsen. Den optiska adaptern går vanligtvis att köpa i enkel-, progressiv respektive bifokal slipning. Adaptern är väldigt lätt att klicka fast på insidan avsportlinsen.

Fördelen med optisk adapter är att flexibiliteten blir väldigt stor. Dels kan man använda sina sportglasögon med eller utan kontaktlinser genom att helt enkelt välja om man skall använda den optiska adaptern eller inte. Dessutom kan man nyttja alla olika linser med olika linsfärger som man har till sina sportglasögon, anpassade efter olika typer av idrotter och ljusförhållanden, eftersom den optiska adaptern är separat och sitter i de flesta fallen innanför sportlinsen. Med en optisk adapter får man dock ett sämre vidvinkelseende än om man direktslipar sportlinsen, lite krångligare att göra rent (totalt 4st ytor) samt större risk för imbildning, men det är samtidigt en prisvärd lösning med stor flexibilitet och väl fungerande för många olika idrotter/sporter.

 Se nedan filmklipp för att se hur principen med optisk adapter fungerar;

Visa underkategoritext

Populära produkter
800x800_OO7066-09_o2-xm-snow_factory-pilot-blackout-jade-iridium_001_89324
O2 XM Matte Black/Jade Iridium
943 kr 749 kr
main_OO7070-05_line-miner-snow_matte-black-prizm-rose_001_109842_png_hero
Line Miner Matte Black/Prizm Rose
1.299 kr 1.049 kr
main_OO9290-2131_jawbreaker_polished-white-prizm-snow_001_111115_png_hero
Jawbreaker Polished White with Prizm Snow Sapphire Iridium
2.190 kr 1.987 kr
main_OO7072-01_wind-jacket-2-snow_matte-black-prizm-jade-iridium_001_109115_png_zoom
Wind Jacket 2.0 Matte Black/Prizm Jade Iridium
1.493 kr 1.197 kr
Sprint White - Special Edition VM LAHTI
Sprint White - Special Edition VM LAHTI
993 kr
main_08-011_large-goggle-soft-case_black_001_Print
Universal Soft Goggle Case
249 kr
main_99432mp-02k_mod3_matte-black_001_108857_png_zoomsq
MOD3 MIPS Matte Black
2.099 kr 1.899 kr
main_99430mp-02k_mod5_matte-black_001_108834_png_heroxlsq
MOD5 MIPS Matte Black
2.799 kr 2.593 kr