Våra ambassadörer
VIKTORIA DAHL - Löpare 

Vickan är vår ambassadör och hennes stora passion är löpning i naturen. Efter att ha haft uppehåll från löpning i 20 år pga kronisk benhinneinflammation, kan hon nu springa igen sedan fem år tillbaka. Vickan säger att hon njuter av varje steg, oavsett årstid, väder, temperatur och höjdskillnad. När man har varit utan löpning i så många år, tar man det inte för givet. Därför är varje steg lycka och ett steg till in på må-bra-kontot. Vickan springer inte för att tävla och ta tidsrekord, hon springer för upplevelsen, känslan av frihet och samlar gärna kilometer och löparminnen.

Vickan är löpcoach för Runacademy i Norrköping och varje onsdag är det löpteknikträning och intervaller som står på schemat. "Jag älskar att få följa med på deltagares löparresa och se dem utvecklas och få känna på det där fantastiska med löpning, så som jag känner och vill förmedla". På sin blogg och instagram levererar hon även tips på intervallpass och tips på cirkelpass varje vecka. Intervallpass är bra komplement till all distanslöpning och cirkelpasset är bra för att bygga upp ben och övriga kroppen inför löpningen och vardagen. Att träna utomhus är bäst. Frisk luft och allra helst i naturen. 

När Vickan reser på semester är det första som packas ner löparskorna. Att upptäcka nya ställen genom löpningen är fantastiskt. "Jag drömmer mest om att åka till olika platser i Sverige och i världen och springa på fina och utmanande ställen": De senaste somrarna har semestern tillbringats i fjällen och hon har då sprungit och vandrat. Det har gett enorm mersmak. När man springer på nya ställen använder hon såklart karta. Tidigare har det varit klurigt att se på kartan, då progressiva linser inte har fungerat så bra. Nu öppnar en ny värld upp sig med progressiva löparglasögon. Hon kan se löparklockan, mobilen och kartan på bästa sätt och alla pinnar på marken är inte längre ormar... Livskvalité deluxe!

Född: 12 november 1971
Bostadsort: Norrköping               
Klubb: Runacademy
Bästa ställe för löpning: I fjällmiljö, helst ovanför trädgränsen 
Smultronställe: Skurufjellet i Trysil 
Glasögon: Oakley Mercenary med brun fotokromatisk lins med Soft Cool Silver spegel, progressiv running-slipning.

Följ Vickans träning på hennes blogg Life in a happy way, på Instagram eller FacebookCAMILLA NORDIN - Natur- och motionsälskare 

Camilla är född och uppvuxen i Borås, stadsbarnet som på senare år blev lantis för att vara nära naturen.  En allätande motionär som trivs bäst i skogen, helst på en trailstig i löparskor eller på MTB-cykeln. Hon trivs även på SUPen i glittrande insjöar, och på vintern står hon gärna på sina längdskidor. Att röra sig fritt och kravlöst i skog och mark och samtidigt njuta av alla syner och intryck är hennes största energikälla.

Hon springer för och är engagerad i löparklubben SOK Knallen, där hon även sitter med i tävlingsledningen för BUM, Borås Ultra Maraton och Borås 6-timmars. Lopp som hon själv deltagit i och genomfört ett par gånger. Målsättningen är att springa BUM 48km även nästa år, eller kanske något annat spännande lopp. Hon deltog Förra året i Icebug Xperience West Coast Trail, ett äventyrslopp i magisk Bohusmiljö med totalt ca 80km över klippor och skred, fördelat på tre dagar. Camilla föredrar lopp och tävlingar som dessa då hon springer för njutningen mer än för farten, hellre långt än snabbt. Hon är alltid pigg på nya äventyr, reser mer än gärna, men ingenstans utan sköna brillor och skor i bagaget. Man vet aldrig vad som lurar runt nästa hörn.

Hon inspireras och imponeras av starka snabba idrottare, lika mycket som hon vill delta vill hon även stå vid sidan och supporta vänner och klubbkamrater. Camilla tycker själv om att inspirera i sin tur och dela med sig av sin vardag som motionär. 

- Jag ser fram emot samarbetet med Sportbrillor.se, att få möjlighet att maxa upplevelsen av naturens magi i alla väder och sken med riktigt bra prylar är en ynnest, säger Camilla. 

Född: 2 januari 1978
Bostadsort: Borås               
Klubb: Sok Knallen 
Bästa tävlingsorten: Mina hemmaskogar, älskar sjuhäradsleden och BUM som bjuder på många utmanande höjdmetrar 
Smultronställe:Har en förkärlek för höjder, men vill inte bara ha en plats. jag följer min nyfikenhet och hittar nya smultronställen varje gång. 
Glasögon: Bliz Pace, Oakley Radar, EV, POC DO Halfblade, POC Tectal Race Spin

Följ Camilla på hennes InstagramANTON SJÖSTRÖM - Skidalpinism & bergslöpning

Vår ambassadör Anton är skidalpinist och bergslöpare från, staden mellan bergen, Sundsvall. Han har fostrats av miljön och det ibland utmanade vädret längs norrlandskusten. Det har gjort att han trivs bäst ju mer tekniskt och utmanande en bana är, både sommar och vinter. Ju mer lutning desto bättre helt enkelt. -Att båda sporterna är extremsporter som utspelar sig i bergsmiljö är krävande men också avkopplande då det kräver att man är fokuserad och i nuet, säger Anton.

Anton har tävlat i VK World Circuit de senaste två åren. Den innehåller lopp som endast går uppför i minst 1000 hm och som längst får vara 5 km. Samtidigt blandar han inhemska traillopp och lopp i skyrunning-världscupen. På vintern är det skidalpinism som gäller, vilket är en tävlingsform av toppturer. Där går man med stighudar under skidorna uppför och sedan åker man utför efter en utstakad bana i bergsmassiven. Målet framöver är att få tävla i de svenska färgerna.

-Då jag utsätts för både väder och vind i träning och tävling, samt ställer höga krav på min utrustning, ser jag fram emot mitt samarbete med Sportbrillor.se oerhört mycket. Med ett brett sortiment tillsammans med deras expertis så är de den perfekta partnern i min satsning, säger Anton.

Född: 1 juli 1991
Bostadsort: Sundsvall               
Klubb: Sundsvalls Klätterklubb, La Sportiva/Maloja
Bästa tävlingsorten: Canazei, Italien
Smultronställe:  Åre med omnejd. Både sommar och vinter finns där oändligt med träningsmöjligheter. 
Glasögon: Bliz Matrix och Fusion och Oakley Field Jacket

Följ Anton på hans Instagram och Facebook.JOHANNA NILSSON - Långdistanslöpning

Vår ambassadör Johanna är långdistanslöparen, som helst springer 30 km och uppåt och som hittade glädjen med långdistanslöpning efter fyllda 30 år. Idag är hon 39 och har sprungit 12 marathon och slutat bland de 20 bästa sedan 2014 när hon började springa mer. Det senaste året har hon varit nyfiken på Ultralöpning och efter att ha sprungit Ultravasan 90 i fjol och slutat som 2:a bästa svenska, vill hon se hur bra hon kan bli inom ultralöpningen. Långa distanser passar Johanna som gillar att träna mycket och att nöta många mil.

Hennes meriter är en klasseger på New York marathon 2015, en 7:e plats på SM i marathon 2016 , 4:a på Lidingöloppet samt på pallen i Ultravasan 45.

Johanna tycker också om att inspirera andra människor genom sin blogg och sociala medier och har haft grupper och kurser inom löpning för att få fler att upptäcka hur underbart det kan vara med löpning och vilken frihetskänsla det ger. Sommarens mål är att få till flera långlopp. På Stockholm marathon 2019 kom hon i mål på extremt snabba 2.57.42.

Född: 28 februari 1980
Bostadsort: Luleå men född och uppväxt i Överkalix.
Klubb: Nilivaara IS
Bästa tävlingsorten: Finns så många men Vasaloppet och målgången i Mora efter 90 km Ultravasan är magisk.
Smultronställe: När jag får åka upp till Överkalix och springa på mina stigar i midnattsolen.
Utrustning: Glasögon - Rudy Project – Tralyx Slim med Impactx2 Black  (fotokromatisk lins)

Följ Johanna på hennes blogg, Instagram och Facebook.JESSICA HÄGGQVIST - Draghundsport

Vår ambassadör Jessica har setts på tävlingsarenor inom många olika sporter men det är på draghundsport hon nu fokuserar och redan nu, trots en förhållandevis kort bakgrund inom sporten, tillhör världseliten.

Det började för drygt 3 år sedan då en bekant frågade om hon kunde tänka sig att tävla med hennes hund. Det blev SM-guld på första försöket för Jessica, med lånehunden Cajsa, och blodad tand.
Nu har hon två egna hundar och är en del av landslagstruppen sedan drygt två år tillbaka. Med resultat som bästa svenska ekipage över två dagar på sitt första EM, sånär ett silver på VM och en rad andra meriter ser hon och vi med spänning fram mot vad ännu ett års erfarenhet och träning kan resultera i.

- Det här är världens bästa sport som kräver uthållighet vintertid medan snabbhet och styrka är viktiga egenskaper på cyklingen under vår- och höstsäsongen. Jag har aldrig fokuserat på någon speciell sport men nu vill jag prova och se hur bra vi kan bli.

Hennes målmedvetenhet genomsyrar allt hon gör. Vare sig det handlar om att driva ett bageri, att som dietist få människor att må bättre, genomföra en svensk klassiker på medaljtid, eller att nå världseliten inom draghundsport.

Jessica är en norrlänning som bestämt sig för att prova på att bo i Orsa i Dalarna. -Det är en bra miljö för mig och mina hundar med utmärkta tränings- och tävlingsmöjligheter.

Född: 1 september 1980
Bostadsort: Orsa (hjärtat säger fortfarande Härnösand)
Klubb: Härnösands draghundsklubb, Team Sweden.
Bästa tävlingsorten: Bessans, Frankrike, får det bli. Mitt första VM där jag kom på 3e plats 5s från silvret.
Smultronställe: Fjällen...själen ler när jag ser fjäll och alper.
Utrustning: Glasögon - Bliz Pace, Bliz Proflip & Bliz Tempo Smallface. Cykelhjälm – Bell Sixer. Simglasögon – Head Swimming Tiger Mid.

Följ Jessica på hennes Facebook och Instagram.GINA JOHANSEN - Äventyrare

Vår ambassadör Gina har efter många år i Sydney hittat sitt paradis på Mageröya i Finnmark, Norge.  Hon tävlar i trail running men efter en del skador bestämde hon sig att ta det lite lugnt med löpningen och ge kroppen den tiden den behöver för att bygga upp sig. Istället bestämde hon sig för att ge sig ut på lång tur och har blivit väldigt uppmärksammad efter sina två senaste projekt där hon har gett sig ut i vildmarken ensam.

Förra året skidade Gina ca 150 mil ifrån Nordkapp till Sverige , hon hade aldrig åkt skidor, navigerat eller tältat vintertid innan hon startade turen. I två månader var Gina ute ensam på skidor där hon bland annat korsade Finnmarksvidda i temperaturer ner till minus 35 och såg inte andra människor på upp till sex dagar. Detta gav mersmak på att ge sig ut på fler turer ensam. I februari 2019 begav hon sig till Lake Baikal i sydöstra Sibirien där hon på 14,5 dagar gick ensam till fots 692 km över den frusna sjön i dagstemperaturer ner till minus 37.

- Det finns inget bättre än att vara ute i naturen och upptäcka nya platser samtidigt som jag gillar att utmana mig själv och testa mina gränser både mentalt och fysiskt. Under sommaren 2019 ska jag vandra Norge på langs tillsammans med min partner och vår hund. Vi kommer under 3,5 månader vandra ifrån Norges sydligaste punkt hem till Nordkapp, Norges nordligaste punkt. En distans vi beräknar kommer landa på ca 3000 km, och mestadels kommer gå igenom fjäll och natur.  Till hösten åker löpskorna på och träning inför Rovaniemi300 blir största fokus, 300 km ultra race i mitten utav februari med pulka till fots.

Jag använder mig just nu utav ett par Rudy Project med fotokromatisk lins i en en kontrasthöjande röd färg. Den fotokromatiska linsen är viktig för mig eftersom jag har problem med att mina ögon rinner när jag löper och i motvind och jag då inte ser vart jag sätter fötterna i terrängen. Den fungerar, tack vare den fotokromatiska effekten oavsett om det är soligt, mulet eller mörkt så den täcker nästan alla mina behov av sportglasögon. 

Född: 8 September 1991
Bostadsort: Honningsvåg/ Finnmark
Klubb:  -
Bästa tävlingsorten: Blue Mountains i Australien och Tromsö.
Smultronställe: Finnmark, gärna i en stuga mitt ute på fjället.
Glasögon: Rudy Project - Rydon Slim med Impactx2 Laserred

Följ Gina's äventyr via hennes hemsida, Instagram eller FacebookGUNILLA KIDMARK - Trail- & Ultralöpning

Gunilla är vår ambassadör och älskar att träna i skog och mark under hela året. Hon åker längdskidor på vintern och cyklar mtb under sommaren, men det är framförallt traillöpningen som är hennes stora passion. Att springa genom alla årstider och träna på olika underlag och varierad terräng ger både bättre kondition och styrka men även mer energi för övriga livet. För att utveckla sig och ha en extra krydda i träningen springer Gunilla gärna ultralopp i vacker natur.

-Ultralöpningen kräver mer än bara god fysisk förberedelse, jag måste också jobba med min mentala styrka och inställning när kroppen är trött och huvudet säger åt mig att stanna. Känslan när jag klarar av de motgångarna och når målet är fantastisk!

Gunillas längsta distans hittills är Ultravasan 90 km, men hon har även sprungit 2XU Idre Fjällmaraton 45 km och har under flera år sprungit Sandsjöbacka Trail Marathon´s lopp som går i januari söder om Göteborg. Hennes största utmaning 2019 är Icebug Xperience Ultra West Coast, drygt 8 mil längs Bohusläns kust.
-Det ser jag otroligt mycket fram emot! Jag älskar de bohuslänska granitklipporna och de mysiga små kustsamhällena, det kommer att bli en upplevelse att ta sig fram längs havet en hel dag.

Född: 21 augusti 1971
Bostadsort: Mölnlycke
Klubb: Team 2XU
Bästa tävlingsorten: Idre
Smultronställe: Att springa på små slingrande stigar vid sjöar
Glasögon: Rudy Project - Rydon Slim med ImpactX2 Laserbrown

Följ Gunillas träning på hennes blogg på Trailrunning Sweden eller på Instagram.EMIL BENGTSON - Segling

Vår ambassadör Emil är uppvuxen i Kullavik, söder om Göteborg och började segla vid 8 års ålder.  

Idag satsar Emil mot OS i Paris 2024 i klassen Ilca7/Laser och har sedan OS i Tokyo varit rankad 1a i Sverige. I segling får enbart 1 från varje land vara med på OS. Med över 200resdagar utomlands/år krävs ett starkt supportande Team runt om Emils satsning för att han ska kunna prestera på absolut högsta nivå. Glasögon är en mycket viktig utrustning för seglare och Emil ställer höga krav på dem precis som på sin övriga utrustning och vi Sportbrillor.se är stolta över att vara med i hans Team.  

Förutom elitsatsningen har även Emil studerat färdigt på Universitetet och driver idag företaget Emil Racing Team. 


Emils meriter i juniorklassen E-jolle innehåller bl a 3 st junior-EM-guld och en 6:e plats på junior-VM. Som senior i OS-klassen Ilca7/Laser har han bl.a. ett junior-SM-guld, senior-SM-guld och flera EM-, VM- och Världscupserfarenheter med bl a en 12e plats på Världscupen på Palma 2022.

Född: 3 februari 1994
Bostadsort: Kullavik
Klubb: GKSS
Bästa tävlingsorten: Gardasjön (Italien) och Marstrand
Smultronställe: Sydkoster
Glasögon: Sunread - ett stort antal bågar och linser

Läs mer om Emil på hans hemsida eller på Facebook och InstagramJohan Sonesson - Landsvägscykel

Johan är vår ambassdör och tävlar sedan 2018 för Team Ormsalva Bianchi. Främst satsar Johan på landsvägscykel men han kör även en del MTB. Det är andra året Johan tävlar för Team Ormsalva och med årets lag hoppas de på stora framgångar. Huvudmålen för säsongen är SM i Båstad, Scandinavian Race, Hansa Bygg Kalmar Grandprix samt Cykelvasan. Vid sidan av cykelsatsningen jobbar Johan heltid som Idrottslärare i Borlänge.

"Jag ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Sportbrillor.se och det skall bli fantastiskt roligt att få testa deras utbud av glasögon. Att ha bra glasögon är väldigt viktigt vid både träning och tävling och att kunna variera linser är verkligen det optimala. Det kommer bli ett grymt år!"

Född: 10 maj 1988
Bostadsort: Borlänge
Klubb: Team Ormsalva Bianchi
Bästa tävlingsorten: Uppsala och Scandinavian Race. Centralt och en stor utmaning varje år
Smultronställe: Grövelsjön är oslagbart både sommar och vinter!
Glasögon: Adidas Zonyk och Zonyk Aero med olika linser

Läs mer om Johan på hans Facebook eller Instagram.
INGELA ANDERSSON - Skidskytte

Ingela är vår ambassadör och tränar och tävlar i sportglasögon från Sportbrillor.se. Ett samarbete som, förutom att vi får stötta en hårt satsande idrottare, ger oss insikt i en elitidrottares vardag och krav på utrustning samt värdefull feedback om olika glasögonmodeller. Förutom att träna och tävla i skidskytte där hon kan utvärdera glasögon i skidåknings- och skyttediciplinen, består Ingelas träning bland annat av mycket rullskidor, löpning och cykling under sommarhalvåret.

Ingelas resultatlista är imponerande. Från tiden som junior har Ingela bland annat ett Ungdoms-OS-guld, två JVM-silver, ett JVM-brons och flera JSM-guld. Som senior har hon värdefull erfarenhet av världscuptävlingar och har representerat Sverige i såväl EM som VM. Hennes bästa placeringar innehåller bland annat två 6:e-platser i Stafett och en 22:a-plats i Sprint i VM Holmenkollen samt pallplatser från IBU-cupen.

Född: 16 Juli 1991
Bostadsort: Östersund
Klubb: K4IF och IFK Arvidsjaur Skidor
Bästa tävlingsorten: 
Antholz, Italien
Smultronställe: Björklund i Arjeplogsfjällen
Glasögon: Oakley Radar EV och Jawbreaker

Läs mer om Ingela på hennes blogg, Facebook eller Instagram.