Dataskyddspolicy




Personuppgifter

I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina personuppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). 
Personuppgiftsansvarig är PM Retail AB (Sportbrillor.se) med organisationsnummer 556948-9312.

Vilken information samlar vi in?

Vi samlar endast in de personuppgifter enligt nedan som du lämnar till oss för att kunna fullgöra ditt köp på Sportbrillor.se; 

a) Namn (för- och efternamn).
b) Postadress.
c) Telefonnummer.
d) E-postadress.
e) Personnummer/Organisationsnummer; lagras endast i samband med att vi skickar testprodukter till kunder vid utprovning för inköp av receptslipade glasögon, samt i de fall vi själva fakturerar kund direkt från Sportbrillor.se egna affärssystem.
f) IP-nummer (en adress som identifierar din anslutning mot Internet).

När du mailar till oss kommer din e-postadress samt e-posthistorik att sparas för att göra det möjligt för oss att lättare kunna följa upp och svara på ett ärende.
Motsvarande gäller vid användning av våra andra kommunikationssätt såsom chattfunktion eller "ring-upp-mig", där de uppgifter du själv anger kommer lagras för att lättare kunna följa upp och svara på ett ärende.

Vad kommer informationen att användas till?

1. För att kunna fullgöra köp ditt köp på Sportbrillor.se

2. Möjliggöra riktad marknadsföring per mail, sms och andra kanaler baserad på dina gjorda inköp över tid.

Vilka kommer få ta del av dina personuppgifter?

Sportbrillor.se kommer att dela dina personuppgifter till nedan samarbetspartner:

a) Klarna kommer att samla in personuppgifter om dig i samband med betalning. Klarna är således personuppgiftsansvarig för sådana personuppgifter enligt Klarnas Dataskyddspolicy.

b) Leverantör av vårt affärssystem för att vi dels ska kunna fullgöra ditt köp och därtill kunna upprätthålla lagstadgad bokföring. 

c) Vår leverantör av e-handelsplattformen för att kunna fullgöra ditt köp.

d) Våra fraktbolag för att kunna fullfölja och leverera en beställning.

e) Leverantörer av mjuvara som används för direktmarknadsföring via mail, sms och andra liknande kommunikationskanaler.

f) Respektive varumärkesägare/generalagent kan komma att få ta del av dina personupgifter som krävs för att kunna fullfölja en leverans av exempelvis en reklamerad vara och där varan skickas direkt från aktuell leverantör till dig som kund.

Inga uppgifter kommer att säljas vidare till tredje part eller skickas vidare till tredje land.


Hur är det med cookies?

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, ska alla som besöker en webbplats meddelas att cookies används. När du besöker www.sportbrillor.se sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. session cookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Session cookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.

Övrigt om personuppgiftsbehandlingen

Vi sparar bara personuppgifter så länge som det är nödvändigt och därefter raderas de. Utgångspunkten för hur länge vi lagrar personuppgifterna grundas på följande;

a) Vår möjlighet att fullfölja garantiåtagande och dylikt som regleras enligt vid var tid gällande konsumentköplagar.

b) Vid var tid gällande regler och riktlinjer enligt svenk bokföringslag.

Om dina personuppgifter skulle vara ofullständiga, felaktiga eller irrelevanta, har du rätt att begära att de rättas till eller raderas. Du har också rätt att begära skadestånd om behandlingen av dina personuppgifter inte har följt lagen.

Du kan begära ett utdrag på vilka uppgifter som vi har registrerade om dig. För att begära registerutdrag eller rättelse av uppgifter skickar du en skriftlig undertecknad begäran till:

Sportbrillor.se/PM Retail AB
Alströmergatan 33
112 47 Stockholm