Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅

POC Octal X Mips Cykelhjälm

En prisbelönt cykelhjälm från svenska POC av högsta kvalitet och prestanda.

Det är en aerodynamsikt sett bra hjälm för primärt landsvägscykling men fungerar utmäkt för dig som också kombinerar ditt cyklande med MTB-cykling.

Hjälmen uppfyller säkerhetscertifieringen för cykelhjälmar (EN 1078) och är även utrustad med MIPS-teknologin (Multi directional Impact Protection System). Mips teknologin reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall och ökar säkerheten samt att den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. 

Octal X Mips är konstruerad med en inre EPS kärna som är förstärkt runt tinningarna och baksidan av huvudet. Hjälmen Octal har en omhöljande och avancerad skalkonstruktion som ytterligare ökar säkerheten samtidigt som hjälmen har en mycket låg vikt utan att kompromissa med säkerheten.

Hjälmen har generöst med ventilationshål som ger en bra luftgenomströmmning och en avsvalkande "coolbest-padding" som ger en skön känsla och komfort vid längre tids användning.

Nackjusteringen ändras enkelt med en justerbar ratt och anpassar hjälmens inre storlek till ditt huvud. Hjälmens spännband är gjutna direkt i hjälmen vilket minskar trassel och ger en bättre komfort.
När du tar en paus är hjälmen konstruerad att hålla dina cykelglasögon på plats när du placerar dem ovanpå hjälmen.