Snabba leveranser
Fri frakt & retur över 499 kr
30 dagars öppet köp
Prisgaranti
  • Fri frakt och retur på order över 499 kr
  • Snabba leveranser
  • Prisgaranti och 30 dagars öppet köp
  • Prova glasögonen/insatsen utan kostnad före köp
  • Konkurrenskraftiga priser och prisgaranti
  • Kunnig och hjälpsam kundservice
  • Fri frakt på order över 499 kr
Prisjakt

Bra att veta!

Snabba leveranser

Leveranstiden är normalt 1-2 vardagar. Alla inkomna beställningar på lagervaror före kl 15.00 på vardagar skickas samma dag! Det kallar vi snabb leverans!
Läs mer »

Öppet köp 30dgr

Vi har 30 dagars öppet köp, om du av någon anledning inte är nöjd med din produkt.
Läs mer »

Låg fraktkostnad

Enhetsfrakt 39 kr. Fraktfritt & fri retur vid köp över 499 kr.
Läs mer »

Nöjda kunder

Vi arbetar stenhårt för att alltid ge försklassig service och kan stolt konstatera att vi har idel mycket nöjda kunder – bli en du också!
Läs mer »

Grym kundservice

Vi kan våra produkter och gillar verkligen att hjälpa våra kunder. Vägra acceptera annat än kundservicen i toppklass från oss!
Läs mer »

Prisgaranti

Vi har konkurrensmässiga priser på allt men skulle du mot förmodan hitta ett lägre pris så löser vi detta snabbt och smidigt.
Läs mer »

Ordlista för receptslipade skyddsglasögon

För att underlätta för dig som kund, förklarar vi i ordlistan nedan de facktermer som vanligen förekommer avseende skyddsklassade och certifierade skyddsglasögon. 

 
Antireflexbehandling   Tar bort reflexer som kan irritera dina ögon och ger en klar och ostörd syn.  
     
Antifog   Imskyddsbeläggning på linser som motverkar/reducerar imbildning.
Vid användning av separat imskyddsbehandling i form av vätska eller våtservetter är det viktigt att medlet inte innehåller alkohol eftersom många skyddsglasögonbågar är tillverkade av material som inte tål alkohol.
     
Antistatisk behandling   Gör att glasen inte lika lätt drar till sig smuts- dammpartiklar. 
     
CE-märkning - EN 166   Alla modeller har CE-märkning för skyddsglasögon enligt standarden EN 166:2001 direktiv 89/686/CEE om personlig skyddsutrustning.
     
Enkelslipad lins   Linser som har en och samma styrka över hela linsytan. Enkelslipade linser är det vanligaste för sportbruk där behovet är störst för avståndsseende.
     
Fotokromatisk lins   Fotokromatisk lins anpassar sig automatiskt till varierande ljusförhållanden genom att minska eller öka ljusinsläppet.
     
Hårdhetsbehandling   En beläggning på glasen för att bättre skydda dina glas mot oönskade repor.
     
Hydrofobisk behandling   En vattenavstötande beläggning som gör att vattendroppar inte fastnar på glasen utan istället "rullar av". Fungerar bäst i kombination med visst luftdrag, typ vid cykling. 
     
Index 1,53  

Glasets brytningsindex avgör hur tjockt glasen blir vid slipning. Generellt gäller att ju högre index som används desto tunnare glas kan man slipa. För mer kupade glas finns index 1,53 som alla har materialet Trivex.

     
Kontrasthöjande lins   Kontrasthöjande linser förhöjer och tydliggör konturer och färgskillnader.
     
Linskategori  

En femgradig skala (Standard, EN 1836), 0-4 som anger graden av solskydd, dvs linsens ljusinsläpp. Där 0 är ett helt klart glas och 4 är för glaciärbruk. Ju högre skala desto mindre procentuellt ljusinsläpp. Notera att även ett helt klart glas i kategori "0" kan ha ett fullgott UV-skydd och att kategori 4 inte är lämplig för bilkörning.

Kategori 0, ljusinsläpp 80-100%
Kategori 1, ljusinsläpp 43-80%
Kategori 2, ljusinsläpp 18-43%
Kategori 3, ljusinsläpp 8-18%
Kategori 4, ljusinsläpp 3-8%

     
Näsbrygga   Delen av sportbågen som vilar på nästippen.
     
Optisk adapter   En insatsbåge i plast eller metall som är slipad enligt önskat synrecept. Den klickas enkelt fast på insidan av sportbågen. Fördelen är att man också kan använda dessa sportglasögon mer flexibelt eftersom användningen både gäller med eller utan kontaktlinser.
     
Optiskt korrigerad lins   En kupad lins kan förskjuta den optiska informationen (det användaren ser) om den inte är optiskt korrigerad. Korrigerade linser ger mao inget brytningsfel. D.v.s. så att man inte förlorar någon exakthet i sin syn. Viktigt för precisionssporter som t.ex. golf och skytte för att kunna fokusera på bollen respektive målet. Behovet varierar för olika användare. Även cyklister kan se detta som nödvändigt för att kunna ligga centimeter bakom framförvarande cyklists bakhjul.
     
Polariserande lins   Polariserande linser/glas filtrerar bort ljus i det horisontella planet vilket minskar reflexer exempelvis när man är på sjön, tittar ned i vattnet eller är i miljöer med snö.
Notera är att polariserande glas kan ge upphov till vissa problem vid användning av exempelvis Ipads som skickar ut både vertikalt och horisontellt ljus. Det betyder att du endast kan se din iPad i landskapsläge med polariserade glasögon, vänder du på skärmen till porträttläge blir den nästintill eller helt svart. Andra tillverkare har löst detta genom att lägga utsläckningspunken mittemellan lägena. På iPhone är detta inget större problem men dock störs färgåtergivningen av polariserade glas.
     
Progressivt slipad lins   Flerstyrkelins med flytande övergång mellan avstånds- och närstyrka. Användbart i sporter eller aktiviteter där du, förutom att se bra på långt håll, även behöver läsa något eller hantera en display. Linsen har en steglös övergång mellan de olika slipningarna (lässtyrka nedtill och avståndsstyrka ovantill).
     
Rumsprogressiv slipning  

Detta är en mer arbetsrelaterad progressiv slipning som styrs utifrån dina arbetsrelaterade behov med nedan varianter:

-Room Near: Optimalt anpassad för personer som enkom har behov av slipning när man arbetar vid sitt skrivbord och framför en dator eller motsvarande. Avstånd från ca 40 cm till ungefär 80-150 cm beroende på synfel.

-Room Desk: Optimalt anpassad för personer som både arbetar framför en dator eller motsvarande, och samtidigt vill kunna se bra på ett visst avstånd. Avstånd från ca 40 cm till ungefär 150-250 cm beroende på synfel.

-Room Walk: Optimalt anpassad för personer som både arbetar framför en dator eller motsvarande, och samtidigt rör sig mycket. Här kan man oftast ha fullt avståndsseende i övre delen av linsen. OBS! Dessa är dock inte anpassade för exempelvis bilkörning. 

     
Skalm   Delen av sportbågen som sträcker sig från själva glasen och bakåt mot/till öronen.
     

Skyddsklassificering - receptslipade linser

 

Skyddsklass S – Increased robustness: Ett s.k. Dropballtest – en 22 mm stålkula (0,44g) släpps från 1,3 meters höjd. Exempelvis klarar härdat mineral, plast och polykarbonat detta.
Skyddsklass F – High speed particles - Low energy impact: Beskjutning med 6 mm (0,86g) stålkula 45 m/s. Exempelvis klarar materialen Trivex, NXT, ImpactX och polykarbonat detta.

     
Slipad lins   Sportglasögonens linser slipas enligt önskat synrecept.
Enkelslipning: Glasen har en och samma styrka över hela linsytan.
Progressiv slipning: Flerstyrkeglas med flytande övergång mellan avstånds- och närstyrka.
     
Spegellins   Spegellinser (spegelglas) reflekterar solljuset extra effektivt och bidrar till att släppa in mindre ljus genom linsen och skapar därmed ett starkare skydd mot starka solstrålar. Användaren störs även mindre av reflexer.
     
Trivex   Ett material som i grunden är utvecklad från kemiteknik och framtagen för militärt bruk. Det lätta materialet har den perfekta balansen av optisk prestanda, fysiskt skydd och hållbarhet i kombination med en överlägsen optisk klarhet. Okrossbart plastmaterial med högsta skyddsklass F.
     
UV-skydd   UV-skydd är viktigt ur skyddssynpunkt eftersom starkt solljus kan skada ögats lins. Extra viktigt att skydda ögat när man befinner sig vid reflekterande ytor som snö, vatten och sandstränder. För att ge ögonen ett fullgott skydd bör man leta efter solglasögon som har UV400-skydd och CE-märkning. UV400 står för att skyddet gäller för UV upp till 400 nm. Att solglasögonen bara har mörkt glas betyder inte att det skyddar bra. Faktum är att om UV400-skyddet inte är tillräckligt i ett par mörka glasögon så kan ögat skadas ännu mer då pupillen luras att vidgas ännu mer för att släppa in mer ljus. Givetvis har alla glasögon vi erbjuder fullt UV-skydd.
     
UV-strålning   Ultraviolett strålning - även känt som UV-strålning och UV-ljus, är elektromagnetisk strålning vars våglängd är kortare än det synliga ljusets. Den som utsätts för strålning kan drabbas av så kallad snöblindhet och långvarig överexponering är en stor riskfaktor för hudcancer.
     
Populära produkter
main_OO9208-4738_radar-ev_polished-white-prizm-snow-path_001_111258_png_zoom
Radar EV Path Polished White
1.939 kr 1.749 kr
Sprint White - Special Edition
Sprint White - Special Edition
993 kr 694 kr
1640B004L CBG127_-_feelin_full_black_grey_variochrom_perfo_1-3
Feel´in L Black/Grey Photochromatic
1.679 kr
main_OO7064-23_flight-deck-xm-snow_matte-white-prizm-jade-iridium_001
Flight Deck XM Matte White
2.273 kr 1.893 kr
main_OO7072-03_wind-jacket-2-snow_matte-white-prizm-sapphire_001_109129_png_hero
Wind Jacket 2.0 Matte White
1.499 kr 1.349 kr
9064-02_01
Proflip Smallface White
899 kr
SR900_2
Snow White
993 kr
SR480V
Sport Vision
593 kr 543 kr
52501-10
Velo XT Smallface Matte Black
693 kr
9027-02_5
Rapid White
793 kr 693 kr
Fall Line Factory Pilot Blackout
Fall Line Factory Pilot Blackout
2.273 kr 2.049 kr
main_oo7085-11_fall-line_matte-white-prizm-rose_001_124336_png_heroxl
Fall Line Matte White
1.699 kr 1.210 kr