Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅

Våtdräkter för Swimrun

452318_SwimRun Rough Lady
swimrun

Här hittar du stort utbud av våtdräkter som alla är anpassade för frisim/crawl i öppet hav och sporten Swimrun.

Läs våra tips & råd för val av våtdräkt swimrun

De flesta som utävar Swimrun söker våtdräkter som är anpassade för frisim/crawl men också att de måste vara funktionellt anpassade för löpmomenten...

  • Alla simvåtdräkter är i grunden tillverkade i materialet neopren som är vattentätt, stötdämpande, värmeisolerande och oljebeständigt. 
  • Merparten av dräkterna för Swimrun och frisim har ingen nylonbeklädnad, utan har s.k. "nano-glide surface", vilket ger en mycket bra glidyta som reducerar motståndet i vattnet. Våtdräkten hjälper dig helt enkelt att simma lite snabbare. Samtidigt är de mer ömtåliga och rekommenderas därför inte för användning till allehanda vattensporter. 
  • Våtdräkter för frisim/crawl är också konstruerade med olika neoprentjocklekar på valda partier av våtdräkten för att optimalt vara anpassade för ändamålet. Exempelvis är det tunnare material runt axelpartiet för att öka rörligheten och förstärkta partier över låren med tjockare neopren för att få ett bättre vattenläge som därmed underlättar din simning. 
  • Generellt är den primära skillnaden mellan våtdräkter för Swimrun och Triathlon, att swinrundräkterna har dragkedja både fram- och baktill eller endast fram för att enklare kunna "cabba ned" vid löpningen. Dräkter för Swimrun har också nylonpaneler i grenen/insidan av låren vilket minskar risken för slitage och friktionsskador när du springer. Swimrundräkterna har också tejpförstärkta sömmar som möjliggör att du i större omfattning kan klippa av ben- och armpartier för önskad storlek/passform.
  • Om du både utövar Swimrun och Triathlon och endast vill ha en våtdräkt rekommenderar vi att du köper våtdräkt anpassad för Swimrun eftersom den fungerar för båda momenten, medans en triathlondräkt inte har funktionella anpassningar för löpningen. Notera att våtdräkterna vid triathlontävling inte får ha partier där neoprentjockleken är mer än 5 mm. 

+ Läs mer