Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅

Våtdräkter för Triathlon

Triathlon_vit
triathlon

Här hittar du stort utbud av våtdräkter som alla är anpassade för frisim/crawl i öppet hav och sporten Triathlon.

Läs våra tips & råd för val av våtdräkt för triathlon

De flesta som utävar triathlon söker våtdräkter som är anpassade för frisim/crawl... 

  • Alla simvåtdräkter är i grunden tillverkade i materialet neopren som är vattentätt, stötdämpande, värmeisolerande och oljebeständigt. 
  • Merparten av dräkterna för triathlon och frisim har ingen nylonbeklädnad, utan har s.k. "nano-glide surface", vilket ger en mycket bra glidyta som reducerar motståndet i vattnet. Våtdräkten hjälper dig helt enkelt att simma lite snabbare. Samtidigt är de mer ömtåliga och rekommenderas därför inte för användning till allehanda vattensporter. 
  • Våtdräkter för frisim/crawl är också konstruerade med olika neoprentjocklekar på valda partier av våtdräkten för att optimalt vara anpassade för ändamålet. Exempelvis är det tunnare material runt axelpartiet för att öka rörligheten och förstärkta partier över låren med tjockare neopren för att få ett bättre vattenläge som därmed underlättar din simning. 
  • Generellt sett är den primära skillnaden mellan våtdräkter för Triathlon respektive Swimrun, att Triathlondräkten oftast har dragkedja baktill och saknar extra nylonpaneler vid grenen/insidan av låren eftersom man inte springer med våtdräkten likt vid Swimrun. Triathlondräkterna har oftast extra sömmar för att du ska kunna justera dess arm- och benlängd, men justeringen är mindre, upp till ca 4 cm. Swimrundräkterna har däremot oftast tejpförstärkta sömmar som möjliggör att du i större omfattning kan klippa av ben- och armpartier för önskad storlek/passform.
  • Om du både utövar Triathlon och Swimrun och endast vill ha en våtdräkt, rekommenderar vi att du köper våtdräkt anpassad för Swimrun. Notera att våtdräkterna vid triathlontävling inte får ha partier där neoprentjockleken är mer än 5 mm. 

+ Läs mer