Snabba leveranser
Fri frakt & retur över 499 kr
30 dagars öppet köp
Prisgaranti
 • Fri frakt och retur på order över 499 kr
 • Snabba leveranser
 • Prisgaranti och 30 dagars öppet köp
 • Prova glasögonen/insatsen utan kostnad före köp
 • Konkurrenskraftiga priser och prisgaranti
 • Kunnig och hjälpsam kundservice
 • Fri frakt på order över 499 kr
Prisjakt

Bra att veta!

Snabba leveranser

Leveranstiden är normalt 1-2 vardagar. Alla inkomna beställningar på lagervaror före kl 15.00 på vardagar skickas samma dag! Det kallar vi snabb leverans!
Läs mer »

Öppet köp 30dgr

Vi har 30 dagars öppet köp, om du av någon anledning inte är nöjd med din produkt.
Läs mer »

Låg fraktkostnad

Enhetsfrakt 39 kr. Fraktfritt & fri retur vid köp över 499 kr.
Läs mer »

Nöjda kunder

Vi arbetar stenhårt för att alltid ge försklassig service och kan stolt konstatera att vi har idel mycket nöjda kunder – bli en du också!
Läs mer »

Grym kundservice

Vi kan våra produkter och gillar verkligen att hjälpa våra kunder. Vägra acceptera annat än kundservicen i toppklass från oss!
Läs mer »

Prisgaranti

Vi har konkurrensmässiga priser på allt men skulle du mot förmodan hitta ett lägre pris så löser vi detta snabbt och smidigt.
Läs mer »

Våtdräktsguide

våtdräkter

Här finner du bra och handfasta tips inför ditt köp av våtdräkt

 

Val av våtdräkt:

Att simma i en uppvärmd bassäng skiljer sig från att simma i öppet vatten. Våtdräkten är i sammanhanget en mycket viktig del av utrustningen vid simning i öppet vatten/hav. 

Den största skillnaden i funktion mellan olika typer av våtdräkter är att dom alla är anpassade utifrån vilket simsätt du använder, d.v.s. om du simmar frisim eller om du simmar bröstsim/växlar simsätt...


Skillnaden är att neoprenet är tunnare för "bröstsim/växlar simsätt" vilket gör att man ligger djupare och får mindre motstånd i bensparken.
 • Är syftet simning, välj alltid en våtdräkt som just är anpassad för simning.

 • Alla simvåtdräkter är i grunden tillverkade i materialet neopren som är vattentätt, stötdämpande, värmeisolerande och oljebeständigt. Enklare våtdräkter har också neopren men med nylonöverdrag. De är generellt mer slitstarka och reommenderas oftast om du samtidigt vill ha dräkten för allehanda vattensporter såsom vindsurfning och vattenskoter m.m.

 • Mer avancerade våtdräkter har inget nylonbeklädnad och ger en mycket bra glidyta som reducerar motståndet i vattnet. Samtidigt är de mer ömtåliga och rekommenderas därför inte för användning till allehanda vattensporter. 

 • Våtdräkter för frisim/crawl är konstruerade med olika neoprentjocklekar på valda partier för att optimalt vara anpassade för ändamålet. Exempelvis är det tunnare material runt axelpartiet för att öka rörligheten, förstärkta partier över låren med tjockare neopren för att få ett bättre vattenläge. 

 • Generellt är den primära skillnaden mellan våtdräkter för Triathlon respektive Swimrun, att den senare har dragkedja både fram- och baktill eller endast fram för att enklare kunna "cabba ned" vid löpningen. Dräkter för Swimrun har också nylonpaneler i grenen/insidan av låren vilket minskar risken för slitage och friktionsskador när du springer. Swimrundräkterna har också tejpförstärkta sömmar som möjliggör att du i större omfattning kan klippa av ben- och armpartier för önskad storlek/passform. 

 • Våtdräkter för bröstsim har oftast en och samma tjocklek över hela dräkten, samtidigt som de har lite tunnare neopren som tillåter dig att sjunka längre ned i vattnet för att få en mer effektiv benspark. Materialet är oftast nylonbeklätt på in- och utsidan och är därför mer slitstarka sett till materialet. Dräkter för bröstsimning är också de som bäst lämpar sig för allehanda behov förutom simning, typ andra vattensporter.

+ Läs mer

 

Storleksguider

Nedan finner du översiktliga och bra guider för vilken storlek du bör välja vid inköp av våtdräkt. Guiderna är framtagna baserat på lång erfarenhet och stämmer väldigt bra.


Swimrun och Triathlon från HEAD SWIMMING:

OBS! Använd nedanstående tumregler vid av val av dräkt.

Triathlondräkter
Ligger man i början av ett storleksområde bör man gå ner en storlek.
Ligger man i mitten eller i slutet av ett storleksområde är det rätt storlek.

Swimrundräkter
Ligger man i början av ett storleksområde bör man gå ner två storlekar.
Ligger man i mitten eller i slutet av ett storleksområde bör man gå ner en storlek.Swimrun och Triathlon från COLTING WETSUITS:

OBS! Använd nedanstående tumregler vid av val av dräkt.

Triathlon- och Swimrundräkter
Ligger man i början av ett storleksområde bör man gå ner en storlek.
Ligger man i mitten eller i slutet av ett storleksområde är det rätt storlek.

 

 

 

Dräkter för bröstsim från HEAD SWIMMING:

Enkla tips hur du sätter på dig våtdräkten

 • Dräkternas utsida (framförallt Glide skin-dräkter) har ett ömtåligare ytskikt, som relativt lätt får ytliga sprickor om man är oförsiktig. Följ därför våra råd nedan när du provar våtdräkten första gången men också gärna varje gång du sätter den på dig för att hålla dräkten i ett bra skick.
 • Undvik att ha smycken eller klocka på dig när du provar dräkten eftersom den kan ta skada av vassa föremål.

 • När du drar på dräkten på benen ska du ”mata på” en liten bit i taget, max 5-10 cm, och inte försöka dra upp dräkten över hela benen på en gång. Håll dessutom hellre i insidan på dräkten så att du inte får revor eller sprickor på utsidan av vassa naglar. Se till att du får upp dräkten ordentligt i grenen innan du fortsätter. Gå till väga på samma sätt med ärmarna (ta en hel ärm i taget) men mata gärna på ännu mindre i taget (ca 5 cm) eftersom materialet ofta är tunnare i ärmarna.

 • För att passformen skall bli rätt runt halsen, och för rörligheten i axlarna, är det viktigt att du verkligen får upp dräkten ordentligt i grenen och in i armhålorna. Har du fått på dig dräkten ordentligt, enligt ovan, så går det relativt enkelt att stänga dragkedjan/dragkedjorna. Kärvar dragkedjan har du förmodligen inte fått på dräkten ordentligt.

 • Dräkten ska sitta ”tight” på land eftersom den kommer att kännas något större i vattnet.


Se även nedan film för tips om hur du går tillväga för att sätta på dig en våtdräkt. För dig som eventuellt vill korta våtdräktens armar/ben finns en tydlig instruktion i nedan film (gäller endast våtdräkter för Swimrun).
Skötselråd

Skölj dräkten noga i kallt vatten efter varje användning så att du får bort alla organiska partiklar från dräkten. Skölj den på både in- och utsidan-

Du kan också köpa ettl speciellt "våtdräktsschampoo"som både rengör och desinfekterar din våtdräkt, tar bort oönskad lukt och klor/salt som fastnar på dräktens ytskickt. 

Knäpp igen kardborren, låt den sedan torka "ut-och-in" i ett utrymme fritt från sol och med bra ventilation. Ett badrums fuktiga miljö är således inte helt optimal. När dräkten torkat, vänd dräkten och se till att båda sidorna torkat ordentligt.

De "lärda" tvistar om dräkten ska hänga eller ligga, vissa menar att det finns risk att våtdräkten ”hänger ut sig” om den hängs på en galge. Vi har själva inte upplevt detta, men vill du ta det säkra före det osäkra och har möjlighet att låta dräkten ligga ned på golvet och torka så gör det.

När du ska ”övervintra” din våtdräkt så säkerställ först att den är helt torr och ren. Sedan kan du med fördel rulla ihop dräkten och förvara den i en sopsäck för att spara på neoprenet. Förvara den sedan torrt och kanske om nödvändigt fetta in dragkedjan (om det behövs).

Det är lätt hänt att få ytliga sprickor i neoprenmaterialet, framförallt "Glide skin-dräkter" och så länge sprickorna är ytliga är det inget som påverkar dräktens prestanda. Vi rekommederar dock att man lagar "sprickorna" med speciellt neoprenlim avsedda för våtdräkter och annan utrustning i neopren såsom t.ex. sockor, handskar, mössor och bandanas.


Titta gärna på nedan filminstruktion och vägledning för bästa resultat.

Populära produkter
main_OO9208-4738_radar-ev_polished-white-prizm-snow-path_001_111258_png_zoom
Radar EV Path Polished White with Prizm Snow Sapphire Iridium
1.939 kr 1.749 kr
Sprint White - Special Edition VM LAHTI
Sprint White - Special Edition VM LAHTI
797 kr 693 kr
1640B004L CBG127_-_feelin_full_black_grey_variochrom_perfo_1-3
Feel´in L Black/Grey NXT Photochromatic Perfo with Orange Lightmirror
1.679 kr
main_OO7072-03_wind-jacket-2-snow_matte-white-prizm-sapphire_001_109129_png_hero
Wind Jacket 2.0 Matte White/Prizm Sapphire Iridium
1.499 kr 1.349 kr
9064-02_01
Proflip Smallface White with Smoke Bluemulti & Clear lenses
899 kr
9071-13_4
Proflip OTG Black with Pink Redmulti & Clear lenses
993 kr
SR900_2
Snow White
993 kr
SR480V
Sport Vision
593 kr 543 kr
52501-10
Velo XT Smallface Matte Black
693 kr
9027-02_5
Rapid White
793 kr 693 kr
main_08-011_large-goggle-soft-case_black_001_Print
Universal Soft Goggle Case
249 kr
Vattenhäftande läsrutor
Vattenhäftande läsrutor
550 kr 447 kr