Snabba leveranser
Fri frakt & retur över 499 kr
30 dagars öppet köp
Prisgaranti
  • Fri frakt och retur på order över 499 kr
  • Snabba leveranser
  • Prisgaranti och 30 dagars öppet köp
  • Prova glasögonen/insatsen utan kostnad före köp
  • Konkurrenskraftiga priser och prisgaranti
  • Kunnig och hjälpsam kundservice
  • Fri frakt på order över 499 kr
Prisjakt

Bra att veta!

Snabba leveranser

Leveranstiden är normalt 1-2 vardagar. Alla inkomna beställningar på lagervaror före kl 15.00 på vardagar skickas samma dag! Det kallar vi snabb leverans!
Läs mer »

Öppet köp 30dgr

Vi har 30 dagars öppet köp, om du av någon anledning inte är nöjd med din produkt.
Läs mer »

Låg fraktkostnad

Enhetsfrakt 39 kr. Fraktfritt & fri retur vid köp över 499 kr.
Läs mer »

Nöjda kunder

Vi arbetar stenhårt för att alltid ge försklassig service och kan stolt konstatera att vi har idel mycket nöjda kunder – bli en du också!
Läs mer »

Grym kundservice

Vi kan våra produkter och gillar verkligen att hjälpa våra kunder. Vägra acceptera annat än kundservicen i toppklass från oss!
Läs mer »

Prisgaranti

Vi har konkurrensmässiga priser på allt men skulle du mot förmodan hitta ett lägre pris så löser vi detta snabbt och smidigt.
Läs mer »

Linsguide - hjälper dig välja rätt lins för olika väderförhållandenLinsfärger


Alla skidglasögon hos Sportbrillor.se är CE-märkta vilket är en garanti för att linsen filtrerar bort allt skadligt UV-ljus. 

När det kommer till linsfärger så är valet naturligtvis dels en smaksak men likväl en viktig aspekt för användningen eftersom de olika färgerna ger olika effekter såsom kontrasthöjande, förbättrad konturåtergivning, reflex- och blänkborttagande samt begränsande av att bländas av starkt solljus.

Generellt kan nämnas att gul, orange och rosa färg är alla bra allroundlinser som är kontrasthöjande medans exempelvis brun och grå färg har mindre ljusinsläpp som begränsar solens förblindande effekt.

Linser med spegeleffekt är alla funktionellt anpassade för primärt soliga förhållanden eftersom spegelbeläggningen syftar till att minska linsens ljusinsläpp, samtidigt som det ger linsen en karaktär och helt olika utseende beroende på spegeleffektens färg.
Själva spegelfärgen har dock ingen betydelse rent funktionellt huruvida linsen har kontrast- och/eller konturhöjande egenskaper. Detta beror helt och hållet på den inre linsens filterfärg. I våra produktbeskrivningar framgår det alltid den inre linsens filterfärg.  

Nedan är en generell beskrivning av de vanligaste linsfärgerna och i vilka ljus- och väderförhållanden som de lämpar sig bäst.


  En neutral lins som passar bra för mörkare förhållanden likt skymnings- och kvällsljus. Bra vid kvällsskidåkning. En neutral färg saknar kontrasthöjande egenskaper men ger ett maximalt ljusinläpp.   
         
  En gul lins är i grunden mycket kontrasthöjande och är idealisk för alla aktiviteter vid väder med dålig sikt, typ snö, dimma och mulet väder.   
         
  En orange lins är en utmärkt allroundlins för användning hela dagen och är mycket kontrasthöjande. Lämplig för de flesta väderförhållanden, bra vid t.ex. dimma, mulet väder.  
         
  En rosa lins är kontrasthöjande och fungerar bra vid dåligt väder och sämre sikt. Förhöjer t.ex. konturer i snön.  
         
  En brun lins är en mångsidig lins för alla väderlekar. Reducerar bländade ljus och är utmärkt för förhållanden med starkt solljus.
Ger en mjuk och bra färgåtergivning med ökad kontrast.
 
         
  En grå lins begränsar solens förblindande effekt och ger ett dämpande filter över färgseendet med neutral färgåtergivning utan kontrastegenskaper. Utmärkt för starkt solljus.  
         
  Linsfärgerna orange, brun, rosa, gul i kombination med spegelkaraktär ökar ytterligare kontrasten, samtidigt som spegelbeläggningen effektivt filtrerar bort solljus.  
         

LinskategorierLjusinsläppet (solskyddet) är en viktig parameter vid val av skidglasögon och dess extralinser. Speciellt i riktigt ljusa och soliga miljöer såsom snöbeklädda bergstoppar, glaciärer.
De flesta av branschens tillverkare anger ljusinsläppet i enlighet med en femgradig skala (Standard, EN 1836).

Kategorierna går från 0 till 4, och anger graden av linsens ljusinsläpp. Där kategori 0 är ett helt klart glas och kategori 4 är en mycket mörk lins för glaciärbruk.

Ju högre skala desto mindre procentuellt ljusinsläpp. Observera att även ett helt klart glas i kategori "0" kan ha ett fullgott UV-skydd.

Nedan illustrationsbild ger en lättöverskådlig faktainformation för att du enklare ska kunna välja rätt linskategori för dina behov.


Populära produkter
main_OO9208-4738_radar-ev_polished-white-prizm-snow-path_001_111258_png_zoom
Radar EV Path Polished White
1.939 kr 1.357 kr
Sprint White - Special Edition
Sprint White - Special Edition
993 kr 645 kr
1640B004L CBG127_-_feelin_full_black_grey_variochrom_perfo_1-3
Feel´in L Black/Grey Photochromatic
1.679 kr 1.175 kr
main_OO7064-23_flight-deck-xm-snow_matte-white-prizm-jade-iridium_001
Flight Deck XM Matte White
2.273 kr 1.591 kr
main_OO7072-03_wind-jacket-2-snow_matte-white-prizm-sapphire_001_109129_png_hero
Wind Jacket 2.0 Matte White
1.499 kr 1.049 kr
9064-02_01
Proflip Smallface White
899 kr 629 kr
SR900_2
Snow White
993 kr 695 kr
SR480V
Sport Vision
593 kr 415 kr
52501-10
Velo XT Smallface Matte Black
693 kr 485 kr
9027-02_5
Rapid White
793 kr 555 kr
Fall Line Factory Pilot Blackout
Fall Line Factory Pilot Blackout
2.273 kr 1.591 kr
main_oo7085-11_fall-line_matte-white-prizm-rose_001_124336_png_heroxl
Fall Line Matte White
1.699 kr 1.189 kr