Snabba leveranser
Fri frakt & retur över 499 kr
30 dagars öppet köp
Prisgaranti
  • Fri frakt och retur på order över 499 kr
  • Snabba leveranser
  • Prisgaranti och 30 dagars öppet köp
  • Prova glasögonen/insatsen utan kostnad före köp
  • Konkurrenskraftiga priser och prisgaranti
  • Kunnig och hjälpsam kundservice
  • Fri frakt på order över 499 kr
Prisjakt

Bra att veta!

Snabba leveranser

Leveranstiden är normalt 1-2 vardagar. Alla inkomna beställningar på lagervaror före kl 15.00 på vardagar skickas samma dag! Det kallar vi snabb leverans!
Läs mer »

Öppet köp 30dgr

Vi har 30 dagars öppet köp, om du av någon anledning inte är nöjd med din produkt.
Läs mer »

Låg fraktkostnad

Enhetsfrakt 39 kr. Fraktfritt & fri retur vid köp över 499 kr.
Läs mer »

Nöjda kunder

Vi arbetar stenhårt för att alltid ge försklassig service och kan stolt konstatera att vi har idel mycket nöjda kunder – bli en du också!
Läs mer »

Grym kundservice

Vi kan våra produkter och gillar verkligen att hjälpa våra kunder. Vägra acceptera annat än kundservicen i toppklass från oss!
Läs mer »

Prisgaranti

Vi har konkurrensmässiga priser på allt men skulle du mot förmodan hitta ett lägre pris så löser vi detta snabbt och smidigt.
Läs mer »

Ordlista för skidglasögonHär nedan finner du enklare förklaringar på de normalt flitigt använda facktermer som ofta dyker upp för att beskriva skidglasögonen/goggles. 

 
 Antifog   Imskyddsbeläggning på linser som motverkar/reducerar imbildning.
Vid användning av separat imskyddsbehandling i form av vätska eller våtservetter är det viktigt att medlet inte innehåller alkohol eftersom många skidglasögonramar är tillverkade av material som inte tål alkohol. 
     
CE-märkning   Märkningen är en garanti för att linsen filtrerar bort allt skadligt UV-ljus. Alla våra skidglasögon har CE-märkning.
     
Enkel- eller dubbelglas   Normalt har enkom de enklaste skidglasögonen s.k. englas. De flesta skidglasögon består dock av två glas, där mellanrummet mellan linserna bildar en temperaturbarriär vilket minskar risken för imbildning. 
     
Fotokromatisk lins   Fotokromatisk lins anpassar sig automatiskt till varierande ljusförhållanden genom att minska eller öka ljusinsläppet. Praktisk för personer som inte vill byta lins efter väderbehov. 
     
Foam-layer   Det mjuka skummet som sitter innanför skidglasögonen ram. Enklare modeller har oftast 2-lager medans lite dyrare modeller har 3-lager. Den senare ökar komforten ytterligare.
     
Kontrasthöjande lins   Kontrasthöjande linser förhöjer och tydliggör konturer och färgskillnader.
Exempel på kontrasthöjande färger är orange, gul, rosa och brun.
     
Linsformat  

Skidglasögon delas upp i två olika kategorier, cylindrisk lins, eller sfärisk lins. Cylindriska linser är välvda horisontellt och platta vertikalt. Fördelen med cylindriska linser är att de är billigare att tillverka, och därmed oftast också billigare att köpa. Sfäriska linser däremot är både välvda horisontellt och vertikalt, viket ger förbättrade egenskaper såsom bättre vidvinkelseende, mindre risk för bländande reflexer, minskad optisk distorsion samt att de inte immar lika lätt eftersom det ryms mer luft mellan ansikte och den kalla utsidan av linsen. 

     
Linskategori  

En femgradig skala (Standard, EN 1836), 0-4 som anger graden av solskydd, dvs linsens ljusinsläpp. Där 0 är ett helt klart glas och 4 är för glaciärbruk. Ju högre skala desto mindre procentuellt ljusinsläpp. Notera att även ett helt klart glas i kategori "0" kan ha ett fullgott UV-skydd och att kategori 4 inte är lämplig för bilkörning.

Kategori 0, ljusinsläpp 80-100%
Kategori 1, ljusinsläpp 43-80%
Kategori 2, ljusinsläpp 18-43%
Kategori 3, ljusinsläpp 8-18%
Kategori 4, ljusinsläpp 3-8%

     
Optisk adapter   En insatsbåge i plast eller metall som är slipad enligt önskat synrecept. Den klickas enkelt fast på insidan av sportbågen. Fördelen är att man också kan använda dessa sportglasögon mer flexibelt eftersom användningen både gäller med eller utan kontaktlinser.
     
OTG   "Over the glasses". Skidglasögon som passar ovanför glasögonen.
     
Polykarbonat   Plexiglasmaterial som är splitterfritt och tål hårda slag och stötar. Vanligen förekommande linsmaterial för skidglasögon.
     
Optisk insats för skidglasögon   En insatsbåge i plast som är slipad enligt önskat synrecept. Den klickas enkelt fast på insidan av skidglasögonen. Kan slipas i:
Enkelslipning: Glasen har en och samma styrka över hela linsytan.
Progressiv slipning: Flerstyrkeglas med flytande övergång mellan avstånds- och närstyrka (läsdel).
     
Sportkompenserad slipning av optiks insats   Våra glasalternativ som benämns som "sportglas" har dels än högre kvalitet sett till materialet som totalt sett ger en bättre optisk kvalitet och möjliggör samtidigt en sportkompenserad optisk slipning. Sportkompensering innebär i praktiken ett bättre resultat avseende vidvinkelseende (man behöver m.a.o. inte vrida på huvudet i samma utsträckning för att se bra åt sidan). Dessa "sportglas" rekommenderas till personer som har lite högre styrkor för bättre slutresultat men lika viktigt där optimalt vidvinkelseende är av betydelse.  
     
Silikonbeläggning på strechremmen   Insidan av strechremmen har silikonbeläggning för att bandet ska sitta ordentligt på hjälmen utan att glida ner.
     
Spegellins   Spegellinser (spegelglas) reflekterar solljuset extra effektivt och bidrar till att släppa in mindre ljus genom linsen och skapar därmed ett starkare skydd mot starka solstrålar. Användaren störs även mindre av reflexer.
     
UV-skydd   UV-skydd är viktigt ur skyddssynpunkt eftersom starkt solljus kan skada ögats lins. Extra viktigt att skydda ögat när man befinner sig vid reflekterande ytor som snö, vatten och sandstränder. För att ge ögonen ett fullgott skydd bör man leta efter solglasögon som har UV400-skydd och CE-märkning. UV400 står för att skyddet gäller för UV upp till 400 nm. Att solglasögonen bara har mörkt glas betyder inte att det skyddar bra. Faktum är att om UV400-skyddet inte är tillräckligt i ett par mörka glasögon så kan ögat skadas ännu mer då pupillen luras att vidgas ännu mer för att släppa in mer ljus. Givetvis har alla glasögon vi erbjuder fullt UV-skydd.
     
UV-strålning   Ultraviolett strålning - även känt som UV-strålning och UV-ljus, är elektromagnetisk strålning vars våglängd är kortare än det synliga ljusets. Den som utsätts för strålning kan drabbas av så kallad snöblindhet och långvarig överexponering är en stor riskfaktor för hudcancer.
     
Populära produkter
main_OO9208-4738_radar-ev_polished-white-prizm-snow-path_001_111258_png_zoom
Radar EV Path Polished White
1.939 kr 1.357 kr
Sprint White - Special Edition
Sprint White - Special Edition
993 kr 645 kr
1640B004L CBG127_-_feelin_full_black_grey_variochrom_perfo_1-3
Feel´in L Black/Grey Photochromatic
1.679 kr 1.175 kr
main_OO7064-23_flight-deck-xm-snow_matte-white-prizm-jade-iridium_001
Flight Deck XM Matte White
2.273 kr 1.591 kr
main_OO7072-03_wind-jacket-2-snow_matte-white-prizm-sapphire_001_109129_png_hero
Wind Jacket 2.0 Matte White
1.499 kr 1.049 kr
9064-02_01
Proflip Smallface White
899 kr 629 kr
SR900_2
Snow White
993 kr 695 kr
SR480V
Sport Vision
593 kr 415 kr
52501-10
Velo XT Smallface Matte Black
693 kr 485 kr
9027-02_5
Rapid White
793 kr 555 kr
Fall Line Factory Pilot Blackout
Fall Line Factory Pilot Blackout
2.273 kr 1.591 kr
main_oo7085-11_fall-line_matte-white-prizm-rose_001_124336_png_heroxl
Fall Line Matte White
1.699 kr 1.189 kr