Prisintervall
1.893 kr3.593 kr
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅

Snowboardglasögon & goggles

Alpint_vit
snowboardglasögon

Här hittar du snowboardglasögon från varumärkena Adidas, Bliz, Bollé, Cébé, Dr Zipe, Spy Optic och Oakley.


Läs våra tips & råd för valet av snowboardglasögon:

Bra snowboardglasögon är A och O och kommer att göra dina dagar i backen betydligt behagligare. Förutom att se till att du ser underlaget bra och inte blir bländad skyddar de mot isande vindar....

Rätt ram som hindrar linsen från att imma igen och vinddraget från att irritera ögonen samt rätt lins anpassat efter ljusförhållandet gör åkningen betydligt mer givande.

  • Snowboardglasögon bör sitta tajt och omslutande för att undvika vinddrag som irrriterar ögonen. Passformen till eventuell hjälm är viktig så att det inte blir en glipa mellan goggles och hjälm.
  • Är du glasögonbärare är goggles med benämningen OTG (Over The Glasses) bra. De har extra plats för skalmarna och är designade för att du ska få plats med glasögon under. Se länk ovan.
  • Det är mycket viktigt att ram- och linsegenskaper minimerar risk för imbildning eftersom temperaturskillnaderna kan variera med ca 60 grader mellan den yttre temperaturen och ögonhålan.
  • Snowboardglasögon med cylindrisk lins har generellt ett något lägre pris på grund av att de är billigare att producera och i många fall gjorda i ett enklare material. Väljer du en sfärisk lins får du mindre optisk distorsion och bättre material som t.ex. inte spricker vid ett slag i ordentlig kyla.
  • Det är viktigt att välja lins efter ljusförhållande (väder). Kontrasthöjande linsfärg vid skidåkning eller snowboardåkning i mulet väder såsom såsom gult, orange eller rosa för att bättre se konturerna i snön och mörk lins som filtrerar bort mycket ljus vid åkning i starkt solljus.
  • Linser med spegelkaraktär ökar oftast ytterligare kontrasten och filtrerar bort ytterligare starkt solljus.
  • Modeller med möjlighet att byta linser gör att du kan använda glasögonen vid olika väder/ljusförhållanden. Om du vill ha ett par goggles som fungerar i de flesta förhållanden rekommenderar vi en orange lins eller ännu hellre ett par goggles med fotokromatisk lins som anpassar sig automatiskt efter rådande ljusförhållande.