Skötselråd Våtdräkter
Skötselråd

Skölj dräkten noga i kallt vatten efter varje användning så att du får bort alla organiska partiklar från dräkten. Skölj den på både in- och utsidan-

Du kan också köpa ettl speciellt "våtdräktsschampoo"som både rengör och desinfekterar din våtdräkt, tar bort oönskad lukt och klor/salt som fastnar på dräktens ytskickt. 

Knäpp igen kardborren, låt den sedan torka "ut-och-in" i ett utrymme fritt från sol och med bra ventilation. Ett badrums fuktiga miljö är således inte helt optimal. När dräkten torkat, vänd dräkten och se till att båda sidorna torkat ordentligt.

De "lärda" tvistar om dräkten ska hänga eller ligga, vissa menar att det finns risk att våtdräkten ”hänger ut sig” om den hängs på en galge. Vi har själva inte upplevt detta, men vill du ta det säkra före det osäkra och har möjlighet att låta dräkten ligga ned på golvet och torka så gör det.

När du ska ”övervintra” din våtdräkt så säkerställ först att den är helt torr och ren. Sedan kan du med fördel rulla ihop dräkten och förvara den i en sopsäck för att spara på neoprenet. Förvara den sedan torrt och kanske om nödvändigt fetta in dragkedjan (om det behövs).

Det är lätt hänt att få ytliga sprickor i neoprenmaterialet, framförallt "s.k. Glide skin-dräkter" och så länge sprickorna är ytliga är det inget som påverkar dräktens prestanda. Vi rekommederar dock att man lagar "sprickorna" med speciellt neoprenlim avsedda för våtdräkter och annan utrustning i neopren såsom t.ex. sockor, handskar, mössor och bandanas.


Titta gärna på nedan filminstruktion och vägledning för bästa resultat.