Prisintervall
597 kr2.287 kr
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅

Ryggskydd för Alpint & Snowboard

Här hittar du ryggskydd för alpint och snowboard från kända varumärken som Bliz, POC och Sweet Protection.  


Läs våra tips & råd inför val av ryggskydd:

Förutom en bra skidhjälm ökar den generella medvetenheten om hur viktigt ett ryggskydd kan vara och börjar numera ses som en självklarhet och som en viktig del av den personliga säkerhetsutrustningen. 

Ryggskyddet skyddar ryggen mot slag och är ett bra skydd om du eller barnen skulle ramla. Som om inte skyddet vore anledning nog, har ryggskyddet dessutom värmande egenskaper och kan med fördel användas som ett extra värmande lager när skidkläderna planeras.

  • Många moderna ryggskydd består av en mjuk platta som hårdnar när det utsätts för yttre åverkan/slag.
    Ryggskyddet ska ligga tätt mot ryggen och formas av din kroppsvärme. Exempel på material som formas är VPD i svenska märket POC. Sedan finns det även klassiska ryggskydd med ett hårt skal av plast.
  • Det mest väsentliga är att ryggskyddet aldrig får vara för stort utan det är generelt sett bättre att i så fall köpa ett mindre skydd. Rent praktiskt ska ryggskyddet aldrig sticka upp i nacken! Detta kan faktiskt vara direkt farligt i händelse av att huvudet kastas bakåt vid ett fall. Vilken storlek du ska välja styrs av måttet från din midja till din axel. När du väljer storlek använd gärna de storlekstabeller som finns på respektive produkt. 
  • Ryggskyddet ska vid utprovning sitta och kännas skönt och att det framförallt inte skaver någonstans. En annan enkel tumregel och test är följande; Sätt dig ner och böj huvudet bakåt. Ryggskyddet ska absolut inte nudda nacken, det ska inte ens vara i närheten! Ett vanligt misstag är att man tror att skyddet ska täcka hela ryggen och köper därför för stort. Man bör också vrida på överkroppen åt sidorna så man känner att det är följsamt och inte skaver. 
  • Vissa föredrar ett ryggskydd med väst, och andra gillar traditionella axelremmar bättre - det beror bland annat på hur mycket svank man har. 
  • Slutligen, se till att ditt ryggskydd är CE-godkänt och certifierat för att vara säker på att det ger ett bra och säkert skydd. Alla ryggskydd som vi på Sportbrillor.se marknadsför och säljer är godkända och uppfyller satta säkerhetskrav!