Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅

Cykelglasögon för landsväg och mountainbike

Cykling proffs_vit
cykelglasögon

Här hittar du cykelglasögon från varumärken som Bliz, Oakley, POC, Rudy Project och Sunread för att nämna några..


Tips & råd inför valet av cykelglasögon

Cykelglasögon är en mycket viktig del av utrustningen vid både landsvägscykling och mountainbikecykling. Både för att skydda ögonen mot starkt solljus och smuts och dessutom som skydd mot vinddraget som kan göra att ögonen irriteras och tåras. Den höga farten gör det också nödvändigt att skydda ögonen mot insekter och stenskott. För mountainbikecykling är dessutom skyddet mot t.ex. grenar och andra vassa föremål viktigt.


  • Cykelglasögon bör smita åt ordentligt för att skydda mot vinddraget som får ögonen att tåras.
  • Glasögonens bör ha bra vidvinkelsyn för att ge optimalt synfält och även skydda mot vinden när man vrider på huvudet.
  • Justerbara skalmar ökar möjlighet till perfekt passform och håller dina glasögon på plats utan att skava under hjälmen.
  • Med justerbara näsbyglar kan sportglasögonen anpassas för hög- eller låg passning för de olika sittpositionerna på cykeln.
  • Cykelglasögonen bör antingen ha utbytbara linser för olika ljusförhållanden och terränger (stark sol, mulet, skymning och mörkt) eller ha fotokromatiska linser som automatiskt anpassar sig till olika ljusförhållanden. Genomskinliga linser är bra när man enbart vill ha skydd mot smuts, insekter och grenar. Kontrasthöjande gula och oranga linser är bra när man cyklar i täta skogar eller vid cykling i skymning. Cykelglasögon med fotokromatiska linser rekommenderas för långa cykelpass där ljusförhållandena kan skifta under cykelpasset där man kanske inte vill stanna för att byta lins. Notera för mountainbikecykling, att fotokromatiska linser tar 20-30 sekunder för linsen att helt ställa om mellan direkt solljus och skuggad skogsterräng.