Prisintervall
399 kr1.759 kr
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
VISAR 1-30 (106)1 2 3 4 Sista 100 per sida

Golfglasögon

Golf_vit
golfglasögon

Här hittar du golfglasögon från varumärken som Bliz, Oakley, POC, Rudy Project och Sunread för att nämna några.


Tips & råd inför valet av golfglasögon

Golfglasögon är en viktig utrustning för många golfspelare. Dels för att skydda ögonen mot starkt solljus och dels för att slippa bli ansträngd i ögonen av att kisa under en längre tid vilket medför att man riskerar att bli trött i ögon och huvudet och därmed ha svårt att hålla fokuset uppe.

Golf är en precisionssport och det är därför helt avgörande att linserna är optiskt korrigerade. D.v.s. att det inte finns något brytningsfel (förskjutning av den information som användaren ser) i linsen som gör att fokusering på bollen blir sämre än utan glasögon.

  • Linserna skall vara optiskt korrigerade för att inte ge brytningsfel (de flesta solglasögon, speciellt av billigare sort, är INTE optiskt korrigerade).

  • Golfglasögon bör ha gummerade partier som ökar bekvämligheten och gör att glasögonen sitter bra även när man är ordentligt svettig.
  • Linsen i golfglasögon bör ha bra vidvinkel för att ge ett brett synfält.
  • Fotokromatiska linser som anpassar sig efter respektive ljusförhållande passar utmärkt för golf då man spenderar många timmar på banan, ofta med skiftande väder mellan starkt solljus och mulet väder.
  • Linsfärg är lite en smaksak men generellt är svarta och grå linser inte så bra för golf eftersom de tar bort kontraster. Gröna, röda, bruna, orange och gula linser har en kontrasthöjande effekt - de förhöjer konturerna vilket gör dem lämpliga för naturmiljöer med mycket grön och öppen mark som exempelvis golfbanor. Gröna och bruna linser har en relativt naturlig färgåtergivning.