Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅

POC Elicit Cykelglasögon

Sportglasögon från svenska POC som kombinerar design med funktion på ett bra sätt.

Elicit är tillverkad i materialet grimalid TR90, som är ett ultralätt och mycket slitstarkt material. Den låga vikten på ca 23 gram gör att glasögonen sitter bekvämt även under längre tids användning. 
Likaså har skalmarna och näsbryggan gummerade ändpartier vilket gör att sportbågen sitter fast även vid riktigt svettiga förhållanden. Det ingår 2st näsbryggor som enkelt kan bytas för att passa olika näsor optimalt. 

Vidare sitter skalmarna fast med en smart konstruktion kallad "Snap Hinges". Ett slags klickfästesystem som gör det enkelt att klicka av/ta bort skalmarna från bågen. Användbart för enklare förvaring av dina sportglasögon som tar mindre plats och effektivt vid slag mot skalmarna som gör att de istället lossnar och därmed minskar risken avsevärt för att de ska brytas av och gå sönder.

Linsen är utvecklad i samarbete med Carl Zeiss och håller högsta tänkbara kvalitet. Dess storlek ger ett mycket stort synfält med därtill brett vidvinkelseende för att du ska ges optimal sikt åt alla håll. Linsen är högre än de flesta andra modeller vilket bl.a. är användbart vid landsvägscykling.