Prisintervall
99 kr1.369 kr
Sortera efter
Underproduktnamn˄˅
Pris˄˅
VISAR 1-30 (38)1 2 Sista 100 per sida

POC cykel- och skidhjälmar, ryggskydd & goggles

POC är ett svensk företag med en stark mission att göra sitt allra bästa för att, genom sina produkter, rädda liv och minska koncekvenserna vid olyckor för cyklister, skidåkare och andra utövare av Gravity Sports.

POC grundades 2005 och deras nya idéer och lösningar för att förbättra säkerheten vid tävlingsskidåkning genom att minska krafterna som huvudet och kroppen utsätts för vid krascher, rönte stort intresse.

POC’s koncept, teknologier och materialval som används i hjälmar och övrig skyddsutrustning utvecklas i nära samarbete med POC Lab som är POC's vetenskapliga forum och består av några av världens främsta experter inom idrottsmedicin, hjärnspecialister och ryggradsspecialister.

Under Turin-OS 2006 vann den amerikanska skidåkaren Julia Mancuso guld i storslalom i en POC-hjälm. Bilder på henne bärandes en POC-hjälm och POC-goggles spreds över hela världen. Sedan dess har POC fortsatt att utveckla skyddsutrustning för olika idrotter såsom t.ex. alpin skidåkning, friskidåkning, snowboardåkning och olika mountainbike-dicipliner.