Prisintervall
30 kr199 kr
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

Sweet Protection cykel- och skidhjälmar, ryggskydd & goggles

Sweet_ny
Sweet Protection

Sweet Protections historia startade år 2000 i Trysil, en bergsby i Österdalen Norge, av en liten sammansvetsad grupp entusiaster inom skidåkning, hästsport, cykel och paddling som ville ta fram de bästa hjälmarna och kläderna för sporterna.

Ett av de första dragen var att närma sig den norska snowboardlegend Terje Håkonsen, som såg företagets potential. Det nära samarbetet med Terje påbörjades och Sweet insåg snabbt vikten av lyhördhet för teståkares upplevelser av dess produkter och har allt sedan dess säkerställt att inga produktlanseringar görs utan att Sweets egna "teametskidåkare", varit delaktiga.

Fram till år 2005 tillverkades hela hjälmproduktionen i Trysil, Norge. I takt med bolagets fortsatta expansion och tillväxt har tillverkningen numera flyttat till Italien. Sweet Protection blandar branschledande innovation med det finaste hantverk som finns tillgängligt för att skapa de säkraste och mest avancerade hjälmarna, skyddsutrustningen och kläderna. Sweet strävar efter att inspirera varje utomhusentusiast - från världscupskidåkare till den vanliga helgåkaren med sina barn. Mottot kan ungefär beskrivas som att "Om du inte kan utmanan dina egna gränser med våra produkter gör vi inte vårt jobb".