Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅

X-Kross Glasögon

sziols
cykelglasögon

År 1994 i Tyskland startades optikföretaget Optic Fashion av medgrundaren Beate Gabelt som numera är ensam ägare till Optic Fashion/Sziols. Företaget började sälja sportglasögonen Sziols 1999 – där det funktionella sportglasögonsystemet X-Kross framgångsrikt lanserades 2004.

Beate är själv en mycket framgångsrik idrottskvinna men också en diplomerad designer. Hennes egna erfarenhet av extremsportande såsom ultralöpning, triathlon och expeditioner på Grönland, kommer här till stor nytta för utvecklingen av Sziols och serien X-Kross sportglasögon.


Sportglasögon från tyska X-Kross är ett unikt och skräddarsytt system med stor flexibilitet. En och samma sportbåge skapar tillsammans med rätt lins anpassade sportglasögon till en rad olika idrotter och förutsättningar.


Så här skapar du din X-Krossprodukt:

Steg 1: Välj sportbåge med den färg som passar din personlighet och smak. Alla bågar har samma design och form och passar samtliga X-Krosslinser. Det enda som särskiljer bågarna är just färgen.

Steg 2: När du valt färg på din X-krossbåge, kompletterar du med den linsen eller linserna som passar dina behov.
Linserna hittar du här>

Steg 3: Komplettera dina bågar med ett "pimpset" i valfri färg som helt ändrar utseendet på din sportbåge. Blir nästan som att ha två olika bågar.