Vilken form passar mig?

Vilka solglasögon passar mig? Det är en vanlig fråga som många ställer sig när det är dags att köpa solglasögon. Det är ju givetvis högst personligt. Men, här tipsar vi om vilken glasögonform som passar just ditt ansikte.


Solglasögon för runt ansikte
Har du runt ansikte? Satsa på ett par rektangulära solglasögon (fyrkantiga). Ett par solglasögon som är bredare än ditt ansikte ger mer balans och kan få ansiktet att se längre ut. Undvik runda solglasögon eftersom det oftast inte så smickrande om man har runt ansikte. Fyrkantiga pilotglasögon med rundade kanter funkar däremot utmärkt.
Solglasögon för fyrkantigt ansikte
Har du ett fyrkantigt ansikte? Kantiga solglasögon kan resultera i att ditt ansikte ser hårdare ut. För bäst symmetri, satsa på solglasögon med mjuka former som runda, ovala eller kattögonformade solglasögon.
Solglasögon för ovalt ansikte
Har du oval ansiktsform har du tur eftersom du passar i de allra flesta formerna på solglasögon. Passa på att experimentera, ta ut svängarna och testa olika bågar för att hitta den stil du gillar.
Solglasögon för hjärtformat ansikte
Har du hjärtformad ansiktsform? Satsa på rektangulära, ovala eller kattögonformade solglasögon. Eller fyrkantiga glasögon med rundad nederdel